Как да започнете онлайн бизнес? Първа стъпка

Уморихте ли се от работа, която привидно прилича на безкрайно преследване с малка награда или цел?

Искате да сте отговорни за собствената си съдба, но не разполагате с капитал да закупите франчайз или магазинче. Помислете за започването на онлай бизнес, вместо това. Независимо дали сте занаятчия с линия от бижута, писател с дарба да бърборите или сте добър в партньорския маркетинг /т.нар.affiliate marketing/, започването на онлайн бизнес може да ви поведе по пътя на финансовата независимост. Ние ще ви дадем няколко важни стъпки и потенциалните бизнес насоки, които ще ви помогнат по пътя.

Първа стъпка за всеки бъдещ притежател на онлайн бизнес

Преди или по време на процеса на създаване на вашия онлайн бизнес, ще ви трябва име на домейна. Тъй като повечето от „добрите” са вече заети ще трябва да бъдете креативни и да дадете на вашето онлайн присъствие едно примамливо име. Например „Mysite” отдавна не е решение. Въпреки това, можете да добавите към основното име на сайта с тирета, уникални идентификатори, или дори подканващи призиви. Задръжте ключовата дума богата. Едно от нещата, които ще направят вашия бизнес успешен е ако хората могат да ви намерят. Повечето хора ще се спрат на Google или Bing, и ще извършат търсене като „изработка на сайт Бургас” , „Графичен дизайн”, „изработка на сайт за имоти” и т.н. В каквото и да се специализирате бъдете сигурни, че вашият сайт го отразява толкова често и разнообразно, колкото е възможно.

 

Бъдете социални. Независимо от вашия бизнес, каквото и да е вашето място, запазвайки името си в мрежата е от ключово значение за интернет успеха. Имате бизнес акаунт в Facebook , Twitter, Google+. Ако вашият бизнес е графично ориентиран, акаунти в Flickr и Tumblr биха подпомогнали дейността ви. Винаги, когато имате някакви новини – нов договор, нов продукт, нов партньор или снимка от работно събитие – публикувайте го във вашите сайтове в социалната сфера. Също така се уверете, че тези линкове имат обратна връзка към основният ви сайт, и че вашият сайт има линкове към всички тях. 

Втора стъпка – продавайте на дребно вашите стоки.

Трета стъпка – продажба на вашите услуги