Онлайн бизнес - трета стъпка

Трета стъпка – продажба на вашите услуги

Създайте онлайн портфолио. 

Независимо дали сте програмист, който се специализира в Джаваскрипт, графичен дизайнер, който работи на комисионни, водопроводчик, който е на разположение 24/7 или копирайтър, който пише за всичко. Да имате примерен сайт, където потенциалните ви клиенти могат да оценят работата ви е от решаващо решение за вашия успех. 

За създаване на интернет присъствие винаги можете да потърсите нашите специалисти и те ще ви насочат по пътя към успеха. Фокусирайте се върху ключовите области на компетентност и ги покажете в професионално отношение.

 

Не използвайте жаргон. Ако предлагате технически умения, включете описание, което ще се хареса на вашите клиенти, а не на колегите ви. Например ако показвате как да програмирате PHP, не казвайте „в този случай, ако полето за въвеждане е празно(str.length ==0), функцията изчиства съдържанието на контейнера и txtHint излиза от функцията.” . Човекът, който има нужда от вашата помощ за сайта си само ще почеше глава и ще каже „А?!”.  Вместо това кажете „Започнете да въвеждате текст в това поле и то ще се запълни автоматично.”

 

Предложете опции за плащане. В миналото фирмите предлагащи услуги са се разчитали в брой или с чек – създаването на цялостна система за обработване на кредитни карти е било скъпо начинание. С помощта на услуги като PayPal прави възможно приемането на почти всяка форма на кредитна или дебитна карта за вашите услуги и включва разрешаването на спорове, ако е необходимо.

Как да започнете онлайн бизнес? Първа стъпка

Втора стъпка – продавайте на дребно вашите стоки