Миграция към SSL - защитен сайт

SSL сертификат

Макспрогрес предлага на всички свои клиенти да добавят SSL сертификат.  Сега можете да се възползвате от възможността вашия сайт да се възползва от новата опция SSL сертификат. 

 Стойност на миграцията на сайта ви към сигурна връзка и SSL сертификат: 259 лв.  
Време за настроики: до три работни дни. 
За точна информация относно възможността вашия сайт да ползва сигурна връзка и SSL сертфикат, моля обърнете се към нашия технически отдел.

 

Но какво означава SSL сертификат и как аз мога да спечеля ако знам и имам преди другите?

Винаги можете да различите кога един уебсайт използва SSL и кога не като погледнете зелена или червена икона, появяваща се в горния ляв ъгъл в адресното поле на браузъра. Освен това, адресът на уебсайта се променя от http:// протокол на https://SSL сертификатите удостоверяват връзката между Вашия уебсайт и браузъра на потребителя. Сега ще ви обясним предимствата за вашия сайт от ползването на SSL  Сертфикат и защо е важно вашия уеб сайт да има SSL сертификат. Изработка на SSL сертификат

Защита на клиентски данни увеличава доверието на вашия сайт и повишава неговата репутация. 

Когато купите и получите SSL сертификат от Макспрогрес, вашият домейн използва сигурният https протокол, за разлика от нормалния http - Визуализирано на снимката. По този начин ще се повиши доверието на потребителите към вашия бизнес и като цяло ще се подобри  репутацията му, както пред клиентите така и пред търсещите машини. SSL сертификатът предлага незабавна визуална индикация на потребителите, че вашият уебсайт е защитен от всякакви видове хакерски действия и кражба на данни, които могат да се извършат и също така потвърждава пред вашите потенциални клиенти, че сайта е защитен. По този начин SSL сертификатът печели доверието на потребителите като им осигурява сигурност и спокойствие при въвеждане на конфиденциална информация във вашия сайт.  

Доверието се превръща в повече продажби във вашия онлайн магазин 

Важна част при завършването на продажба е изграждането на доверие с даден клиент. Никой не би правил бизнес с някой, на когото няма доверие, особено ако методът за извършване на плащане или предоставяне на някакъв вид информация става онлайн. Поради тази причина, ако притеснението от измама бъде премахнато, доверието и изборът на вашия бизнес пред конкуренцията ще се увеличи, което пък от своя страна ще доведе до повишаване на продажбите през сайта. Особено важно условия в онлайн търговията е вашия магазин да притежава такъв сертификат за сигурност. Така потребителите по-лесно ще се доверяват в него и ще си оставят парите при вас!

 SEOОптимизация за търсещите машини SEO оптимизация на сайта

Търсачката дава много голямо предимство в класирането на сайтове ползващи SSL.  Google дава предимство на сайтовете, защото преценява, че са безопасни за крайния клиент.  Браузърите увеличават предупрежденията за „несигурни“ сайтове и много скоро ще показват на всички сайтове, които нямат такъв червен стикер - НЕСИГУРЕН САЙТ. От януари 2017г. Google започна да показва предупредителни сигнали в Chrome на потребители, ако страници, изискващи предоставянето на лични данни, не ползват SSL сертификати. Firefox започва да следва тази практика, като Google вече е изпратил предложения на всички браузъри да започнат да отбелязват уебсайтовете, върху които не са открити SSL сертификати, като „несигурни“. При това положение, ако не бъдат взети мерки от себствениците на сайта, то  клиентите и посетителите може да виждат предупредителни съобщения с червен цвят. Това ще ги накара да загубят доверие в сайта ви, което ще се отрази негативно върху продажбите и бизнеса ви. 

Инсталиране на SSL

Зъбързване скоростта на вашия уеб сайт.

SSL

Използването на SSL сертификат за сигурност значително ще улесни преминаването към новия интернет протокол, което пък от своя страна ще увеличи скоростта на вашия уебсайт. От това може да бъдете сигурни, че и ранкингът ви в Google ще се подобри още повече, тъй като комбинацията от бързина и сигурност е нещо, което търсачките обичат. 

Това са малка част от предимствата на SSL сертификатите, които всеки бизнес би получил, след придобиването им. Ако трябва да обобщим основната полза, която се генерира е доверие, а това е главна ценност на всеки един бизнес и когато то присъства, развитието на дадена компания или организация ще бъде единствено в положителна посока.  Можете да се обърнете към нашия екип за инсталиране на сертификат.