На първо място в Google

Първото и най-важното, преди да пристъпите към  успешното популяризиране  на сайта е да направите правилния избор. Интернет е единственото пространство, където спокойно можете да бъдете себе си и това да ви донесе добри резултати.Затова за предпочитане е, когато създавате сайт да заложите на сфера, която наистина Ви е интересна и, в която сте експерт, защото един поддържан сайт, където сте оставили душата си на 100 % е по-добър от поредния типичен, който според вас ще “вади пари”.

След като вече сте създали своето творение, доверявайки се на професионалистите, не забравяйте,че всяко растение има нужда от вода, за да расте. SEO оптимизацията е водата за вашия сайт.

Какво представлява SEO оптимизация на вашия сайт?

 

Казано на IT езика това е оптимизация за търсещи машини като Google, Яндекс и т.н, а казано на езика на обикновения човек, това е иструмента, който ще доведе посетители на вашия сайт. Създаването на продукта е само първата крачка , сега следва той да бъде развиван и популяризиран и това са двата метода, които ще доведат до клиенти и продажби.

Сега ще попитате как така да развия сайта си. Напълнете го с информация,която е интересна и уникална, всъщност точно тази уникалност търси Google и именно за нея ще ви пише шестица и ще ви класира на предни позиции в своя списък с фаворити. Колкото сте по-уникални и по-ценни като информация за потребителя, толкова Google ще ви класира все по-добре. Моят съвет е - създавайте съдържание, но не само текст, редувайте текст с изображение, тъй като потребителите по-лесно възприемат предлаганата от вас информация. И никога,ама наистина никога не забравяйте ключовите думи.Те са изключително важни, за да задминете конкуренцията на финалната права. Не пишете това, което ви хрумне, а това което вече на доста хора е хрумнало.В крайна сметка това е борба за топ страницата, като имате предвид, че повечето потребители не минават дори на втора при търсене, е доста важно да сте от първите. Но не е достатъчно! Трябва така да организирате информацията в сайта си,че тя да бъде лесно достъпна, повечето хора не обичат дълго да се ровят и да търсят нещо и веднага щом изгубят малко време, просто дават хикс на вашия сайт. А повярвайте ми няма нищо по-лошо от разочарован клиент.Не допускайте това да се случи.

Прочитайки една чудесна статия човек изпада в състояние на силна емоция и си казва - дай да видя сайта, сигурно има уникални неща, които да си купя и изведнъж - бум нивото на адреналина мощно спада като усети хаоса, които цари. За да не се случва това всяка една страница трябва да бъде логически и йерархически подредена, за да може всеки един потребител да се  ориентира.

Ще ви дам още няколко бързи съвета за текстовете, които пишете в сайта си.

Давайте линкове към други ваши страници, те правят съдържанието още по - богато. Никога не копирайте чужди текстове, ако не можете да създадете сам съдържание. По-добре е в такъв случай да ги преразкажете, но да внесете поне малко уникалност. Google  ще ви накаже сурово за употребата на двата бутона COPY - PASTE. Не забравяйте, че работата по сайта ви трябва да е ежедневна.Бъдете активната страна и така събитията ще се развиват във ваша полза.Обновявайте информацията на сайта си, допълвайте я , създавайте дори видеа, те класират вашия сайт още по-добре.Това са част от безплатните усилия ,които можете да вложите.А ето няколко реда и за заплатената реклама към Google.

Да рекламирате в Google  е лесно, просто трябва да се обърнете към специалистите в тази област, които с радост ще  създадат за вас профил в Google Adwords и ще настроят  рекламната ви кампания, а вие по всяко време ще можете да следите статистиките. Защо Google Adwords  е ценна реклама? Това е възможно най-таргетираната реклама ,защото се вижда само от групи от хора, които имат съответното търсене, на предлаганите от вас продукти. Другото много важно е, че парите ,които инвестирате се изразходват на клик и така инвестирате само в клиенти, които имат реален интерес към вас и предлаганите от вас продукти.

Google Remarketing- Казано най-просто Google Remarketing  е вид реклама от Google, която не позволява на клиенти, веднъж проявили интерес към вашия сайт да забравят за вас.Така, когато посещават други сайтове ще видят реклама на вашия сайт. Независимо дали целите да стимулирате продажбената дейност, да увеличите регистрациите или да повишите информираността за марката си, ремаркетингът може да бъде стратегически елемент на рекламирането Ви. Най-важното, което трябва да разберете, че в този живот нищо трайно, сигурно и полезно , не се случва бързо. И ако някой Ви обещава ”бързо” популяризиране на вашия сайт, той чисто и просто си е харесал някоя нова кола, а вие сте неговата касичка.Сайтът е като виното , трябва да е ценен , но даже и тогава се нуждае от време и подходящи грижи ,за да отлежи.